Αρχική σελίδα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέρκυρας Διαδικασία παραπομπής και Γνωμάτευση

Διαδικασία παραπομπής και Γνωμάτευση


Διαδικασία παραπομπής στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Γνωμάτευση

1. Επισήμανση μαθησιακών / ψυχολογικών / κοινωνικών δυσκολιών μαθητή από εκπαιδευτικό ? ούς ή από τους γονείς του.

2. Παιδαγωγική συνάντηση των εκπαιδευτικών του μαθητή με σκοπό να οριστούν οι δυσκολίες του και να συναποφασιστεί η παραπομπή του μαθητή στην υπηρεσία μας ή όχι.

3. Εάν συμφωνηθεί ότι ο μαθητής χρήζει παραπομπής, καλούνται οι γονείς του μαθητή, γίνεται ενημέρωσή τους από το Διευθυντή και, αν συμφωνούν, συμπληρώνουν την έντυπη αίτηση προς το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. την οποία το σχολείο μάς αποστέλλει με fax, ή προσέρχονται οι ίδιοι στην υπηρεσία μας.

4. Όταν ζητηθεί από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. , οι εκπαιδευτικοί του μαθητή συμπληρώνουν το έντυπο «Άτυπη Εκπαιδευτική Εκτίμηση» και το αποστέλλουν με fax στην υπηρεσία μας.

5. Η υπηρεσία μας αξιολογεί το μαθητή και εκδίδει τη Γνωμάτευση, όπου αναφέρονται και συγκεκριμένες προτάσεις φοίτησης και αντιμετώπισης των δυσκολιών, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

6. Αποστέλλει αντίτυπο της Γνωμάτευσης στη Σχολική Μονάδα.

7. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώνει όλους τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μαθητή σχετικά με τη Γνωμάτευση, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η Γνωμάτευση διέπεται από καθεστώς απορρήτου. Η ενημέρωση επαναλαμβάνεται όταν υπάρχουν αλλαγές στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

8. Αντίγραφο της Γνωμάτευσης θα πρέπει να ακολουθεί το μαθητή σε κάθε αλλαγή Σχολικής Βαθμίδας (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό, Δημοτικό - Γυμνάσιο, Γυμνάσιο - Λύκειο) και σε περίπτωση μετεγγραφής, να αποστέλλεται στο σχολείο υποδοχής.


Αίτηση για την Αξιολόγηση μαθητή

Έντυπα Άτυπης Εκπαιδευτικής Εκτίμησης: